Author Topic: Muchi Muchi Pork sometimes not booting  (Read 133 times)

Offline buffi

  • Trade Count: (0)
  • Maniac Member
  • *
  • Posts: 10
Muchi Muchi Pork sometimes not booting
« on: February 29, 2020, 03:54:36 PM »
So, I have a strange issue with my MMP pcb.
When I want to play it, it never works when I initially turn on my cab. The status LED just stays lit forever
If I then restart the cab after a while, the game plays fine.

Any idea what could cause this?

Offline EOJ

  • Administrator
  • Trade Count: (+37)
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7412
Re: Muchi Muchi Pork sometimes not booting
« Reply #1 on: February 29, 2020, 08:55:05 PM »
Have you tried it on a different cab or supergun? Does your cab have issues with any other games?
My score archive
twitter: cavexstg
XBL gamertag: eojx9999

Offline buffi

  • Trade Count: (0)
  • Maniac Member
  • *
  • Posts: 10
Re: Muchi Muchi Pork sometimes not booting
« Reply #2 on: March 01, 2020, 02:19:05 AM »
No issues with other CV1000 pcbs on this cab (I have 7 other ones I think).
Good idea on trying it in a supergun though. I’ll try that tonight.

Offline SuperPang

  • Moderator
  • Trade Count: (+4)
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 643
    • Arcade Otaku
Re: Muchi Muchi Pork sometimes not booting
« Reply #3 on: March 01, 2020, 07:13:31 AM »
Have you measured the 5V under load?

Offline buffi

  • Trade Count: (0)
  • Maniac Member
  • *
  • Posts: 10
Re: Muchi Muchi Pork sometimes not booting
« Reply #4 on: March 01, 2020, 03:39:02 PM »
Have you measured the 5V under load?

So... uh, I feel like an idiot now.
I don't think I've ever adjusted my 5V on my Astro City that I've had for 10+ years.
Meassured it and it was at 5.22v while playing the game. That seems way too high.

Brought it down to 5.0V now. Will see if that's enough to make things work reliably. Otherwise I'll dig out my supergun to see if that changes things.

Works fine today at least!

Offline EOJ

  • Administrator
  • Trade Count: (+37)
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7412
Re: Muchi Muchi Pork sometimes not booting
« Reply #5 on: March 01, 2020, 08:23:52 PM »
MMP is known to be particularly sensitive to voltage. I have mine at 5.07v and it works perfectly, but if it goes much higher there can be problems.

My score archive
twitter: cavexstg
XBL gamertag: eojx9999

Offline buffi

  • Trade Count: (0)
  • Maniac Member
  • *
  • Posts: 10
Re: Muchi Muchi Pork sometimes not booting
« Reply #6 on: March 03, 2020, 04:49:24 PM »
So, this is legit weird. Same thing happens on my supergun.
Voltage is now 5.0V.

When I first start the game, nothing happens (LED stays lit). If I leave it on for a while like this, and then restarts it, it works.
If I play it again a short while after turning it off (like 10 minutes seems fine), then it also immediately works.

I wonder if some capacitor or something is going bad? That could _maybe_ explain it, if the cap takes a long time to build up the voltage or something?

Either way, very strange issue.