Author Topic: Sigma AV7000 supergun only showing green  (Read 53 times)

Offline EOJ

  • Administrator
  • Trade Count: (+38)
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7635
Sigma AV7000 supergun only showing green
« on: October 17, 2020, 01:30:15 AM »
I moved my AV7000 supergun to a different shelf on my bookshelf, and when I plugged it in now it only shows green (well there's some blue too, but definitely no red).  :rolleyes:



I tried three PCBs and it's the same for them all, so it can't be a problem with the PCBs (thank goodness).

I thought it might be a bad RGB cable, so I hooked it up to my TV in the lounge with the composite cable and it's still green. So it has to be either the supergun or the jamma harness. I looked inside the supergun but couldn't see anything loose or damaged. The Jamma harness doesn't have any loose or damaged wires either, but could a bad solder joint cause this? Everything else works fine (inputs, power, sound).

This AV7000 was purchased new from Tops in March 2018, so it's not that old. It's the newer version without the Color Brightness Control (CBC) knob on the top. Actually I wish I had that knob, maybe turning that would fix it...

Any ideas?
My score archive
twitter: cavexstg
XBL gamertag: eojx9999

Offline EOJ

  • Administrator
  • Trade Count: (+38)
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7635
Re: Sigma AV7000 supergun only showing green
« Reply #1 on: October 17, 2020, 02:06:15 AM »
Here's the color test screen from one of my games:



My score archive
twitter: cavexstg
XBL gamertag: eojx9999

Offline EOJ

  • Administrator
  • Trade Count: (+38)
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7635
Re: Sigma AV7000 supergun only showing green
« Reply #2 on: October 17, 2020, 03:32:00 PM »
The plan is to order a new JAMMA harness from Tops today. If I get that and it still has the problem, I'll have to get a whole new supergun, which would be a bummer.
My score archive
twitter: cavexstg
XBL gamertag: eojx9999

Offline RandomRetro

  • Trade Count: (0)
  • Maniac Member
  • *
  • Posts: 36
Re: Sigma AV7000 supergun only showing green
« Reply #3 on: October 17, 2020, 05:31:09 PM »
Sucks, sorry to hear. I have a spare AV5000 if the new Jamma Harness doesn't work and you are interested. Let me know.

Offline EOJ

  • Administrator
  • Trade Count: (+38)
  • Ultra Member
  • *
  • Posts: 7635
Re: Sigma AV7000 supergun only showing green
« Reply #4 on: October 17, 2020, 07:41:56 PM »
Thanks for the offer, but I'll probably just buy one of those new AV1 units if needed.  :righton:
My score archive
twitter: cavexstg
XBL gamertag: eojx9999

Offline RandomRetro

  • Trade Count: (0)
  • Maniac Member
  • *
  • Posts: 36
Re: Sigma AV7000 supergun only showing green
« Reply #5 on: October 18, 2020, 12:23:46 AM »
No problem. Hope you can fix you AV7000 either way.